Pārdod namīpašumu, Bukas, Mālpils novads / 3200000€

Atrašanās vieta:Mālpils novads
Iela:Bukas
Platība:1474 m²
Zemes platība:258244 m²
Cena:3 200 000 € (2 171 €/m²)

Īpašuma apraksts

Tiek pārdots iespaidīgs muižas komplekss ar senu vēsturi, skaistu apkārtni un materiālu vērtību.

Cenā ietilpst Latvijas vieno no vērtīgākajām kolekcijām - oriģinālas gleznas, 19.gs oriģinālas un restaurētas mēbeles un gaismekļi pilnīgi visai muižai un pat mednieku namiņam! Šīs kolekcijas vērtība vien ir puse no īpašuma cenas!

Īpašumu iespējams izveidot kā privātu atpūtas teritoriju vai atpūtas un tūrisma bāzi ar viesnīcu, krogu un SPA, kā ekskluzīvu rehabilitācijas centru vai jebkādi citādi.
Pārdotas tiek visas muižas ēkas un 24 ha zeme ar Dzirnavu ezeru īpašumā!

Buku muižas kungu ēka celta 18.gs. 2.pusē, vēlāk 1905.gadā tā cietusi ugunsgrēkā un ap 1910.gadu atjaunota neoklasicisma stilā, pēc arhitekta O.Vildausa ieceres.

Gandrīz zem visām mājam ir skasiti pagrabi ar augstiem griestiem!

Īpašums ir Valsts nozīmes kultūras piemineklis, kas nodrošina to, ka nav jāmaksā nekustamā īpašuma nodoklis un ir iespēja tikt pie 80% renovāciajs izmaksu finansējuma. (20% darbi jau ir izdarīti un pierādāmi). Nesošās konstrukcijas un visi pārsegumi ir pilnībā atjaunoti, veikta baseina izbūve un citi uzlabojumi!

Muižas kompleksā ietilps Bukas muižas kungu māja, kas ir daļēji renovēta. Dzīvojamās mājas kopējā telpu platība 1474 m2. Ēkas pirmā stāva platība ir 445 m2 un sastāv no vestibila, halles, 2 zālēm, ēdamistabas, virtuves, garderobes, 2 sanitāriem mezgliem, sarga telpas, terases un verandas. Īpašumā ir arī ļoti skaistas podiņkrāsnis.

Ēkas otrā stāva platība ir 354 m2 un tajā ieplānoti 2 labiekārtoti dzīvokļi.
Mansarda telpā tiek projektēti 3 dzīvokļi. Tā kopējā platība ir 369 m2.

Pagrabstāvā plānots izveidot kamīnu zāli, 2 dušas ar ģērbtuvēm, kāpņu telpu, atpūtas telpu, 2 pirtis, burbuļvannu, trenažieru zāli, baseinu un tehniskās telpas.

Papildus Bukas muižas kungu ēkai tiek pārdotas arī citas kompleksa ēkas - mednieka namiņš, ērberģis, saimniecības ēka, tornītis un kūts. Arī divas padomju laikos celtas divstāvīgas strādnieku dzīvokļu ēkas, kuras pēc vajadzības var gan atjaunot un aprīkot kā personāla mājvietas, gan arī nojaukt.

    Īpašuma ID numurs: 39588

    Īpašums kartē

    • Bing karte
    • Bing bird eye
    • Openstreet Karte
    Niks Gauručs
    Niks Gauručs Aģents
    Sazināties ar aģentu:
    • Drukāt